Wanneer je meer buiten leeft, heb je meer kans op de typische zomerkwaaltjes zoals insectenbeten en zonnebrand.  Ook weten zoemende insecten je sneller te vinden... Gelukkig kun je hier op een 100% natuurlijke manier iets aan doen! 


Zoemende insecten? 

Als de zon schijnt genieten we volop van het buitenleven. Een klein nadeel is dat ook insecten van ons genieten... Gelukkig kunnen we met behulp van etherische oliën zowel insecten op afstand houden als een beet verzachten. 

Hoewel er geen 100% bescherming tegen insectenbeten bestaat, zijn er voldoende oliën die insecten een tijd kunnen weren. Wetenschappelijk onderzoek naar etherische oliën en hun insectenwerende eigenschappen is de laatste tijd sterk toegenomen omdat er wordt gezocht naar alternatieven voor de chemische middelen die tegenwoordig worden gebruikt. Naast hun effectieve bescherming is er ook een negatieve kant aan deze chemische middelen: er ontstaat resistentie en ze belasten het lichaam doordat bepaalde stofjes in het vetweefsel kunnen achterblijven. Het meest bekende insectenwerende middel is DEET, dat voor gebruik bij kinderen nogal omstreden is. Hoewel het onderzoek nog in volle gang is, zijn er natuurlijke alternatieven die -bij regelmatig gebruik- een natuurlijke bescherming kunnen bieden.  

Oliën waaraan de meeste insecten een hekel hebben zijn o.a.: citronella, citroeneucalyptus, lemongrass, kattekruid, kruidnagel en lavendel. Geschikt om een beet te verzachten zijn onder andere tea tree, lavendel en pepermunt. 

Iedereen kent citronella als geur waar insecten een hekel aan hebben... maar wist je dat het samen met citroeneucalyptus zelfs nog effectiever is? Doe deze zomermix op een geurblokje, en zet dit binnen of buiten bij je in de buurt. Binnenshuis kun je deze oliën ook in de verdamper doen.  

Alhoewel insecten voor overlast kunnen zorgen moeten we niet vergeten dan insecten essentieel zijn voor het leven op aarde: ze zijn voedsel voor veel andere dieren, zoals vogels en reptielen. Ze zorgen voor de bestuiving van planten en dragen bij aan een gezond bodemleven. Lees meer over onze Bee Good for Nature campagne! 


Zoemende muggen? 

Ben jij de eerste mug ook al tegengekomen? De muggen zijn er vroeg bij dit jaar! Het kan behoorlijk vervelend zijn, een mug die 's nachts om je oren vliegt. Gelukkig kunnen essentiële oliën van grote waarde zijn, zowel vóór als ná een beet. We hebben deze effectieve essentiële oliën gecombineerd in de Na De Beet Roller: citroeneucalyptus, geranium, ceder, kattenkruid, afrikaantje, kaneel blad, kruidnagel en lavandin. Samen houden ze insecten op afstand én ondersteunen het herstellend vermogen van de huid.  


Overlast van de eikenprocessierups? 

Vorig jaar was er enorme overlast van de eikenprocessierups. In de provincies Noord-Brabant, Drenthe en Overijssel staan veel eiken en daarom was daar de overlast het grootst. Elke larve van de Thaumetopoea processionea heeft honderdduizenden brandhaartjes die flinke irritatie kunnen veroorzaken als deze in aanraking komen met de huid. Wat kun je het beste doen bij overlast van deze rups? Een belangrijk advies is om niet te gaan wrijven of krabben. Dat maakt de problemen alleen maar erger. Het eerste advies dat gegeven wordt is het strippen van de huid met plakband om de haartjes zoveel mogelijk te verwijderen. De huid en ogen goed spoelen met lauw water is belangrijk. Mocht je de symptomen op een natuurlijke wijze willen behandelen dan zijn verkoelende producten geschikt, zoals hydrolaten en aloë vera gel. Onze Aloë Vera Cooling Gel kan de huid onmiddellijk verkoelen en verzachten dankzij de pure, biologische aloë vera, rozen- en lavendelwater. Bewaar de aloë vera in de koelkast voor een extra koeleffect!  

Tip! Mocht de huid toch geïrriteerd zijn door het krabben, is calendula een eerste hulp door de huidherstellende en verzachtende werking. 


Eerste hulp bij een tekenbeet? 

Bij een tekenbeet is het belangrijk direct de teek met een tekentang volledig verwijderen. Druppel nooit een etherische olie op de teek, omdat deze in een reactie nog meer gif in de huid kan brengen. Na het verwijderen kun je op de plaats van de beet direct een druppel tea tree olie aanbrengen. Teken houden ook niet van etherische oliën, dus als je de natuur in gaat is het aan te raden om de huid te verzorgen met de Outdoor Skinspray.


Te lang in de zon gezeten? 

Aloë vera is een oerproduct met een fantastische verkoelende en herstellende werking voor de huid. In sommige situaties is aloë vera nodig om de huid onmiddellijk te koelen: bijvoorbeeld na het zonnen. Aloë vera is inzetbaar voor alle huidtypes, speciaal voor een droge en vochtarme huid en daarnaast houdt het de huid elastisch en jong.  

Om van de werking te profiteren kies je het best voor een 100% pure gel en/of sap van de Aloe Barbadensis zonder toegevoegde alcohol, zoals onze Aloë Vera Cooling Gel. Wanneer de plant koudgeperst is, blijven alle verse planteneigenschappen behouden. De vitaminen, enzymen, mineralen, salicylzuur en aminozuren, de hoge mate van biologische compatibiliteit en de rijkheid van vitaminen staan garant voor intensief beschermende en vochtregulerende eigenschappen.  


Een schrale of uitgedroogde huid? 

Kies dan voor de Calendula Repair Balm! Calendula (goudsbloem) is een plant die al duizenden jaren wordt gewaardeerd voor haar huidherstellende werking. De 100% biologische balsem is een eerste hulp bij zowel acute situaties als bij langdurige huidproblemen.  
Combi tip: Gebruik de Calendula Repair Balm samen met de Aloë Vera Cooling Gel voor een complete huidverzorging bij een geprikkelde en schrale huid. Aloë Vera kan de huid onmiddellijk koelen, bijvoorbeeld na het zonnen, ontharen of overlast van de processierups. Daarna de Calendula Repair Balm inzetten om het herstellende vermogen van de huid langdurig te ondersteunen.  


Oververhit? 

Spray een hydrolaat direct op het gezicht of overal op de huid voor verkoeling, verzorging en verfrissing. Skinspray Pure Rose Water is het 100% pure en biologische bloemenwater van de Bulgaarse roos (Rosa damascena). Het water werkt zuiverend, verzachtend en vochtregulerend. Het hydrolaat is geschikt voor de verzorging van alle huidtypen, zelfs van baby’s!  

Bekijk hier de video van onze Skinsprays:


Een lange wandeling of buiten sporten? 

Voor meer energie kan spirulina bij je ontbijt niet ontbreken. Spirulina is zeer voedzaam en bevat van nature meer dan 80 vitale voedingsstoffen. Daarnaast kun je voor vertrek en bij thuiskomst de spieren verzorgen met een goede spierolie, zoals de Aromassage Warming Up en Cool Recovery. Voor onderweg is de Na De Beet roller onmisbaar om muggen een blokje om te laten vliegen, maar ook om de huid te verzachten en verzorgen na insectenbeten.